Saturday, December 3, 2016

2017

Assalamualaikum ..
pejam celik dh lama x updet,,dh dkt hampir satu tahun,,,

insyaallah i will try updet ..

Saturday, February 7, 2015

2015...

2015..................................

tahun baru azam baru

Thursday, September 18, 2014

MACARON OH MACARON!!!!

salam.............
dah lama x updet my belog,,tetiba mood nk updet....sbnrnya byk kali nk updet tp huhuhu ntah la xsempat je,,,bizi memanjang,,bizi apapun xtau la nk ckp... ok kali ni tekad la updet juga ..tetiba mood nk updet pasal macaron la...
  
ni la rupa macaron....
cantikkan..hihi mmg cantik ..ni hasil 1st ke kelas macaron dgn kak NOMIE AZIZ... thn 2011..masa tu tgh praktikal kt semban..p dgn syura..jauh kami ke Klang utk bljr mac..cewah..semangat berkobar2 la konon..kelas mac ni kak nomie ajar FRENCH METHOD... hihi..sedap upanya mac nie erk ( perasan skit la)))....baru tau kenapa mac mahal dijual,,sebiji dijual antara rm2-4.50 sebiji.... sbb dia menggunakan serbuk badam tau,,xguna lasung tepung..... filling pulak depend..
ada yg suka mac n ada yg xsuka,,sbb manis,,,
blk dr kelas semangat la buat hihi jgn gelak 
hihi,,amik cun x,,dgn kaki lebar,,tp kak nomie ckp jgn putus asa terus lagi,,wat lg sampai blh,,wat n terus buat..hihi..crack sume xpyh ckp la..akhirnya jadi juga,,tp tgk time juga sat jd sat x..
kira ok la kan...hihi...alhamdulillah time tu mac makin diterima tp huh kena gtau awal la...
awal thn 2012,,,,bljr lg kali ke kelas dgn kak rina angelcupid kitchen..bljr italian method plak
apa beza italian dgn french method????
italian meringue - masak air gula dgn putih telur
french method - gula dgn putih telur
tp disebabkan minat n suka nk try bljr dua2... ni la hasil dgn kelas kak rina 
 
italian method....
rasa mmg berbeza skit intalian dgn french..kalau italian dia rasa chewy2 skit,,,french crunchy skit...
apapun blk mesti try,,,bab crack ,kaki x naik tu biasala smpi skunk pun

thnaks my customer....
cuti sek kali ni tekad mesti try lg.... sabar2 try n try buat blk.... sebab dh lama xbuat xpyh ckp la,,,half kg almond kot rosak sbb mac xjd,,,,hihi,,try dgn french method,,xjd jd mcm biskut meringue sj,,aduh cne nit,,xpe try dgn italian plak,,hah sama,,xnaik,,aduh,,pening tp sbb dh bertekad,,keesokkan tu try lg,,tp kali ni french method,,berdebar2 asanya.akhirnya inilah hasil 

terus open oder!!!! tp jgn terus suka ria sbb dh jd tau...try wat lg kali ni italian aduh satu tray xjd,,sabar!!!!! terus n terus buat .... akhirnya 
  
tp yg ni bkn semua cantikk,ada juga yg crack,,hihi
  
hihi yg ni sj bernaseb baik semua jd,,alhamdulillah...buat mac mmg menguji kesabaran smpi abah ckp apa,,terus bakar kot xpecah,,xblh terus bakar,,,lps tu buka oven la,,mcm2
lau nk ikut mmg give up dh sbb xjd,,tp ni la satu sikap aku,,kalau dh suka,,xjd mcm mana sekali nk juga buat.....hihi 
kini...
baru ku tau kenapa mac mahal??
bahan yg digunakan
teknik pembuatan 
cara membuat 
oh MACARON!!!!

akhirskali.....
terima kasih buat cikgu2 mac ku!!!
kak nomie aziz dan kak rina anglecupid...

Saturday, April 26, 2014

Volleyball a.k.a Bola Tampar MAT TAIB 2014

salam,,,,tetiba bersemangat nk tulis entry kali nie... actually dh lama terpost poned,,,hihi... sabar jela... tetiba bersemangat lak nk cita pasal bola tampar..haha.. sabar jela cikgu amani oiii... konon2 pengurus pasukan lorrr...

 tahniah buat kamu semua wpun smpi separuh akhir sj,,,thn dpn kita cuba lg ok....

hihi,,,org trainin awal2 tp aku,,huhu,,,training nya lps p meeting terbaek la,,bln mac bru start training... hihi,,awa2 tu ramai la juga tp makin lama makin kurang orgnya..huhu.. tp thn ni xdela beria sgt sbb byk kali xdpt nk training,hujan lebat..training tu kdg2 3o mint sj,,sbb hujan..gmbr bwh ni sbnrnya nk frendly dgn maahad al umah tp cancel sbbnya adalah hujan,,,last training sblm cuti,,,hihi,sian korg.. thn ni hntr team lelaki sj,,tema pompuan x hntr pun,,,


thn ni as usual cikgu jo la jurulatih nya,,hihi,,aku tukang tunggu tgk sj diorg main janji ada cikgu,,lau jd apa2 susah....hihi..kali nie mmg blh diharap alhamdulillah dgn disiplin skit..sume diorg yg handle sendiri..aku tukang tgk sj lau cikgu joe xdak,,dgn topi pantai nya dgn sunglases,,eiii teruk btoi.... tukang kira mata ,,,tp separuh jalan sj sbb suka jerit tgk budak2 nie main,,ikut suka sj,,,kesian dgn keadaan sgt berpanas2 dgn suhu 37C diorg main..tanpa disuruh mereka dh tau apa yg perli kena buat,,lari 5 round gelanggang, streching, lps tu service, setting n digging... thanks to amir n ali yg byk contact xlupa juga buat harith...sorg amik kiri sorg amik kanan..

 tgk la keadaan suhu,,tp bila ada cikgu joe takut sikit la diorg erk,,xda cikgu joe ,eiii sabar sj aku ,,mcm nk tampar je bola tu,,ikut suka sj,,sempat dgn takrow,,dgn bola keranjang bagai,,eiii sabar sj aku.. ish..ish...xtahan2 dua kali frendly asanya dgn bainun kalah 6 game,,haha,,xpe xmarah pun kt diorg yela masa tu kan bru 2 hari training.haha....lps tu dgn abc hihi seklai je kot menang..tup2 satu kumpulan xpela ,,, hihi,part paling best lau kak eshah tgk,haha,,siap jerit2 lg,,lg jerit lg byk diorg main,,sabar jela aku...hihi..korng nie mmg...kak eshah ckp diorg balas,,sabar jela,,hihi,,,apapun tahniah dh cuba yg terbaek..
14 .4.2014... hari tournament....
hihi,,as usual wat kt bainun la....game 1 dgn poi lam...hah..menang,,cam xcaya pun ada yela antara pasukan hebat juga la...alhamdulillah..2nd game dgn jalan pasir puteh or kg asir putih xsure la,,,straighr set menang..alhamdulillah,,komitmen yg ditunjukkan xsama dgn cara bermain dkt sek...last sekalai adalah dgn pasukan jiran..main dgn abc...1st game,, menang,,2nd game mula la mengarut kalah,,n 3rd game pun kalah,,tp sbb dah tau dpt msuk kot,,amboi korg,,,,hihi...gmbr bawah main dgn abc..

 sempat berselfie erk
 amir captain volleyball dis year...tahniah komintment yg diberi,,,hihi,,paling xleh tahan aku dgn cikgu joe,,siap kutuk lagi,,dh la rendah tp ada hati nk spike erk,,haha,,sory erk amir... apapun terbaik la kapten....

 free style.... sempat lg,,
gmbr bwh tlh mengingatkan aku kpd kump koko,,konon2 nk kuarkan peluh skit la,,amik la bola tampar..6 org gadsi ert amik bola tampar,,sgt happening,,enjoy,,,


 kami r srt gurl,,,
 time to service
 siap dgn jersi bagai,,hihi
eit my rumet,,haha dgn pagar pun jd,,kira apa sj,,hihi...sem tu wow,,kurus kami,dr kolej 16 jln kaki ke court bola tmapar dkt kosass..blh tahan jauhnya,,pg blh time blk nek bus la blk,,xkuasa la dgn panas2...

thn dpn kita cuba lg erk,,,..
next program bbq 10 mei,,,,,

Thursday, April 17, 2014

2014....

salam,,,,,dh bulan 4 baru nk updet pasal 2014,,, ish,,ish,,, mcm2 yg berlaku dlm sekelip mata ini,,,,,,, 

meh kita story satu...

#guru#
hihi,,thn ni as usual kt mat taib lg,,kt mana lg,,,huhu,,mau pindah ke mana???xdenya...kt situ la,,nk pindah kot2 tunggu dh kawen,,#cewah tu pun kena tunggu bg kawen org jauh dulu kot,, haha... meh kita cita pasal tugas2 thn nie...

#guru kelas 3 bestari...
haha,,wajibla,,guru kelas xkan dpt dipisahkan lg,, tp kali ni guru kelas 3 bestari,,, terkeluar dr senarai kaa...kikiki...pergh amik ko..41 org thn nie,,huhu paling ramai pelajar pun 18 org udah,,penuh register,, tup2 tambah 2 org dlm minggu tu,,xpe la,,now dh 44 org,,cukup la cukup sudah,,dh xmuat dh kelas tu.... thn ni kita beralih arah skit,lari dr kelas KAA,,haha... tp smpi skunk aku xcukup kenal anak murid aku hihi,xdpt nk ngat la..

#su SAPS
kerja yg sama mcm thn lps,,, tugas check updet print dsb,,,

#kelab bola tampar
hihi,,thn ni pun kelab bola tampar juga... no komen la tp aku suka no problem sukan yg aku minat,,hihi,,, thn ni bdk2 bola tampar yg ramai upanya.. blur kejap apa aku nk wat,,bab2 aktiviti ni aku malas sgt2,,adoi,,,,hihi,,xpe2 cuba yg terbaek kan...

#cikgu pjk...
hihi,,thn ni ajar subjek pjk,blur jap,,tup2 jd seronok la plak,,haha,,part paling xtahan,,siap bljr dgn guna n kak eshah,,dr xsuka jd suka lak...thn ni simpan bju kurung aku,,pakai hari isnin je wat masa skunk,,haha,,yg len more to track,,hahaha..suka2 suka...sbb aku malas nk iron,,huhu..


Tuesday, December 10, 2013

SHAWL AMANI BY CITRAIDA

salam..asanya dh lama x updet entry kt sini..kebzian melanda..bila mood rajin dtg ada2 sj ... ok kali ni aku updet pasal shawl by citraida...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.445864432148321.95639.285686408166125&type=3


Shawl ini mempunyai perincian yang sangat teliti dari segi kekemasan dan kualiti materialnya. terdapat lubang2 menarik di reka khas buat costumer CitrAida yang sukakan kelainan, simple but still nice... ♥

 Sgt cantikkkk shawl ni..aida bg name tu sempena nama amani tau!!!!;D.... thanks aida..mmg sgt2 terharu... 

blh dikatakan sume collection citraida aku ada..bkn nk bangga ke apa tp serius mmg dah jatuh hati sgt2 dgn tdg dr CITRAIDA ni...meterial dia ,,semua la,,suka la....xtau nk ckp...





shawl AMANI ada 5 color....hihi,,aku ada dua je,,,no 1 & no 2....serius mmg best sgt pakai,,sbb material dia x panas,,,fabrik nmpk berat tp sejuk bila pakai.... jgn xtau dia ada lubang2 tau..lg satu yg best adalah shawl ni xpyh iron pun...


jom updet

wow,,,mood tgh ajin nie,,jom updet2 apa2 entry yg menarik,,

about skincare
about bisnes
my life  @ chemor
im a teacher..
byknya
 

tp nk updet tentang holiday baru2 nie....

jom updet mood rajin dh dtg

Wednesday, April 10, 2013

miss my belog

asanya dh lama x updet,,,bz kot,,ntah la,,kekadang bila mood nk updet tu dtg tp idea xdak,,bila idea aada nk updet xsempat..macam2 kan..

insyaallah akan ku updet,,,