Saturday, April 16, 2011

my BFF tunang..ili liyana..congratz mak cik

salam,,,
rindu pula aku nk berblogging balik,,,lama tul xberblog,,sebenarnya byk cite tp tu la,,asyik bz memanjang je,,bz ke???tambah skunk aku dh praktikal lg la,,mmg letih tp aku cuba tuk berblog..ok kali ni my BFF la tunang...hihi...nama dia ILI LIYANA...sbnrnya ada cite di sebaliknya ant aku dgn ili..kami satu poli tp tu la,,kt poli mana penah tgur yela kan,,ili dak DPR,,aku dak HOTCAT lgpn kami len jabatan..hih,,tp tu la org kata dunia nie kecik sj kan,,xsangka lak aku jpa dia kt UPM,,masa tu aku 1st year,,dia 2nd year..tu pun kebetulan jpa..lawak kan,,pastu xsangka kitaorg rapat sampai skunk...sthn aku kt KTDI, pastu aku pindah ke kolej 16..kt blok p4,,ili kt blok p5..sebelah je,,jerit pun dgr,,hihih,,,tp skunk,,kitaorg lg apat,,tambah lak dgn panggilan MAK CIK..kitaorg guna panggilan tu,,xcaya smpi skunk blh apat...

26 FEB 2011, tarikh sejarah ili ,,tarikh dia tunang,,lau x,time bufday dia tp tu la atas sebab xdpt nk elak,,26 ..mcm2 juga la tuk blh aku g,,,plan mmg nk g tp tu la,,mcm2 hal,,,last ly, xsampai lg,,dah bpa kali nk g umah dia pun xsampai2 pun,,tgk2 nippon nk g,,so aku tumpang la,,kebetulan sume keja dah sattle...yeay..aku xbw pape pun,,aku kasi cake n cupcake je kt ili..advance cake bufday dgn cupcake tunang....tahniah ili....akhirnya,,xpe,,perkenalan masa singkat telah membuatkan ko lbh gembira..ko appy ,aku pun appy mak cik,,sedih je bila tgk muka ko sedih dulu..xpe skunk ko dah bahagia...ko bahagia,,aku pun bahagia..akhirnya sampai juga aku kt umah ko...tqvm juga pada NIPPON sbb amik n antar kak..xsangka kita sekampung,,,hihih
nippon dgn kak dia,,,hihi,,ili
slow je dia jln,,lawak pun ada la ko ili,,,,laju xsempat nk snap pic ko
akhirnya,,,,ili selamat jadi tunangan org,,tahniah,mak cik
peace sekejap,,sementara tunggu ili ngah mekap...driver nyer yg tgh2 tu,,,yg kecik2 tu...tepi tu aton juga...
hantaran ili,,,,,,
tu la nippon akak nk snap pic awak,,awak xnk,,hah tgk lastly jd cne,,,,apepun,,tqvm kt nippon sebab bw akak g jupa kak uma,,lau x,,xsampai la,,mesti kak uma majuk dgn akak,,hihi,,xdpt dtg..
ili,,,hihihi,,advanced celebrate bufday tu...pandai kan mak ko letak sirih junjung kt sebelah tu..tandanya bufday dgn ko dh jadi tunangan org..hihi
mak cik,,aku amik berkat ko tp xtau thn bile erk,ko dah tercapai,,umur 26 ko jadi tunang org,,27 ko jd wife,,tahniah
buah hati pengarang jantung,,anak2 buah dgn mama ILI dia org
semangat tul icaq...ape la yg dikatakan tu..ape pun icaq mmg best la
happy bufday to u ILI LIYANA..may allah bless u...frenz forever..
nippon,ili n aku...hihi,,sape dulu erk pas nie ????
bubye,,aku dh nk blk mak cik,,nt aku turun lg erk....ko mmg cantik ari tu..yg xtahan bju mak ko tu..caya la.aku pun berkenan weh,,xpe,,baju tradisi tu..hihihi..semoga persahabatan kita kekal selamanya..aku sentiasa mendoakan ko...ko pun sama tau jgn lupakan aku...tu la even kt poli xpenah betegur tp kt upm kita jd apat kan...

No comments:

Post a Comment