Monday, May 23, 2011

K.A.M.I....@ STAd

kami,,,,kt upm xkenal tp bila kt STAd dh mcm adik beradik,,yg xkenal jd rapat....mcm dh lama kenal.....
frens 4 ever..

2 week lg kt STAd....

cpt juga masa berlalu kan,,xcaya erk lg 2 week lagi aku nk bis,,nt mesti aku terkenangkan gelagat kami..tentu akan rindu dgn

lie,,yg terkenal dgn lawak dia..

apek,,,,yg slow tp bila sumbak habis,,,,

salma...dah mcm adik aku..hihihi...

ipah ,,nt mesti ngat mek pah sumbak....

ogy,,,,yg gilla...tp bila sumbak blh jadi juga..


tunggu gmbr kami sume...........

hmmmmmmm.....

salam,,,lama gak x updet..pada hal bru updet je..huhuh..byk tul la cita yg nk dicitakan,,tp tu la,,masa je xsempat sebab mcm2 halangan,,,xpe,,blk umh nt kita updet puas2 smpi lebam...huhuhu...bila nk bis ni mcm2 lak cita erk,,,ada suka ,,,ada sedih,,ada confuse,,,mcm2 la...tp tu la..tunggu erk nt akan aku citakan ...tentu akan rindu bila tingatkan nt..huhuh....

tunggggggggggguuu

Tuesday, May 17, 2011

luv....WVD 8222

akhirnya....

kereta...sume aku dapat sume sebab aku..

bila aku pikir,,,sampai umur aku 26 thn masuk thn nie,,n sepanjang 8thn aku ada lesen..3 kali abah kuar keta..sume adalah disebabkan aku..
bla dpt lesen ok lagi la,,,aku bw jarang bawa keta sebab aku blk skali skala sj,,sebab aku ada diploma masa tu...so abah kuarkan kenari,,,7thn ada keta tu,,nk masuk 7 thn juga abah terpaksa tukar keta,sume disebabkan aku..





ni la keta ku..perasan,,keta abah la,,,tp masa ni kenari bkn warna ni,,warna pink nk purple,,1st model tu,,abah tukar masa bru kuar..b4 tu kancil sj,,,tp kenari dh tinggal 6bln nk bis,,aku excident,,,so,,kenari tu sampai skunk xrepair2...nk repair pun pk 100kali,,,mmg teruk la..bila tgk keta mesti org bayangkan org yg ada dlm keta tu..cne erk???yup,,,mmg hampir meragut nyawa aku,,masa excident nie,,so,,pak njang kasi abah guna keta dia,,sebab dia jarang guna masa tu,,masa tu dia bodyguard azmi khalid so,,g nek motor je g umah kerajaan..lgpn dkt ja dgn umah dia,,lepas sebulan lebih xcident abah pun bli keta ...keta savvy...sedihnya xdpt keta AMT,,pastu xdpt wana itam lak..tp xpe la..alamak manual la..nasib bek aku pun dh ckp terror sebab masa final sem diploma,,nas bw keta,,so dr situ aku blajar blk drive keta manual..



 inilah keta savvy ku..yup mmg sama..cantik kan no dia..pomot nombor plat lak..KCA 8222..dh 4thn lebih aku pakai keta ni..mcm2 juga,,,ada juga aku bg kesan calar,,hihih,,,,ganas2,,,,

ni abah terpaksa kuar lg satu keta..sebab aku praktikal,,aku xbrani nk nek motor,,aku fobia skit lepas xcident dulu..pelik kan,,aku xcident dgn nek keta,,tp fobia dgn nek motor...hahaha..tu la hakikat,,aku mmg xbpa brani skit bila nek motor ni,,tambah2 lak bila jalan xbesa..so,,mau xmau abah pun kuar la keta..mula nk saga FL tp ntah la cne,,pak njang suh amik persona sebab dia ckp saga minyak makan kuat..so amik la persona...tp nk warna itam,,alamak terlewat bpa jam ntah,,so xdpt warna itam,,dpt warna silver,,xpela,,xkisah la,,tp tu la itam lg cantik,,,tp xpela..apapun tqvm buat org yg bersusah payah tuk keta ni,,ABAH,PAK NJANG, PAK NJANG ZUL n mak....

yeay dpt gak no tu 8222...even rm 500 juga,,akhirnya no tu dpt dikekalkan juga mcm no 6590 tu,,mula nk kekalkan no 6590 tuk keta savvy tp xdpt sume org xkasi yela tukar no baru la...so 8222..masa no 6590 pun hanya kekal 3 nombor je iaitu kancil,motor n kenari..so,,terus guna no 8222 lak...

ni la keta nya...insyaallah skit hari lg keta ku akan menjadi mcm nie...tqvm pak njang zul watkan..yela,,alang2 bek wat terus kan..insyaallah akan aku jaga dgn sebaik mungkin kereta ini....

Monday, May 16, 2011

impian aku...

bila aku pikir,,byk benda yang aku impikan ...antaranya :
yg ni dh byk kali duk nk tp xtercapai2 juga,,harap2 kali ni mmg dpt la..kena berusaha la...cayok2...yg mana satu erk. yg ni ke


 yg ni,,,,
tp kali ni mmg kena la,,,insyaallah la,,mungkin rezki lebih blh la dptkan....yela gara2 hp ku jatuh,,,mau x mau kena la..insyaallah..akan ku bli juga..
IPAd,,,so cute...sgt menarik,,,nk dptkan tu xtau la,,huhuh,,,xdapat nk menjadi milik aku,,dpt main pun dah cukup,,hak milik pak njang aku,,tp lau dpt best juga kan..hihih
wow,,,ni mmg keta idaman aku,,tp tu la,,xmungkin dh aku dptkan,,yela disebabkan nk praktikal abah dgn mak terpaksa kuarkan keta baru,,so,,aku xleh nk demand keta ni,,nt sian diorg nk byr b4 aku dh dpt gaji aku...so,,xpe impian menjadi impian...tp xpe la aku terima seadanya,,,lau nk dptkan pun mungkin aku akan bagi SAVVY tu dah settle then PERSONA bg ABAH,,tunggu la bapa thn lagi...insyaallah


akhirnya,,ini yg mampu ku miliki..

10 minggu aku menjadi GURU

salam,,
cpt kan masa berlalu,,,10 minggu aku menjadi GURU...mcm2 perangai n kerenah student yang aku lihat,,,mmg berbeza jika nk banding dgn time aku jd pelajar sekolah dulu..btul la,,mmg berbeza..tugas guru pada masa ni byk CABARAN..CABARAN DGN KERJA,CABARAN DENGAN PELAJAR,,,yela,pelajar zaman skang kan sume dh pandai,,,form1 pun dh kenal blog,,,lau masa zaman aku dulu,,huhu,,mana reti,,masa tu tgh giler FRENSTER tp tu la bila bis diploma bru reti..lepas diploma bru reti frenster sume tu,,,pastu bila dh jejak ke alam degree bru kenal FACEBOOK...lau x,,jgn arapla..tp tula bdk2 skunk,,sume dh terror,,kalah kita,,bila mengajar pun mcm tu,,,,tu la org kata cabaran seorg GURU kan...

kadang2 mmg menguji kesabaran aku la...mmg sabar..itulah org kata,,,CIKGU kuat SABAR tp boleh ka,,,mcm aku....huhuh...tp kadang2 KESABARAN KU pun ada batas juga....mmg sabar la....

kadang2 aku pk juga btul ka '''AKU DPT JADI GURU YG BAIK"",,,''btul ka minat aku'''mcm2 yang aku pikirkan...nk toleh nk pusing blk dah xboleh la,,,skunk,,yg perlu aku wat pandang depan n cuba tuk terus maju n cuba menjadi GURU YG BERDEDIKASI..

kadang2 bila aku tgk dr segi family aku pun ramai yg jadi CIKGU CIKGI...

sebelah mak aku,,ayah,sepupu aku,pak long aku pun cikgu...pastu sepupu aku bakal cikgu..lau dr sebelah abah long chark dgn sepupu aku pun cikgu...adakah aku pun akan mewarisi atau separuh jalan,,,byk bidang yg aku nmpk cuma aku xtau nk ke mana,,aku minat kepada kemahiran lagi,,aku nk p yg KPT tp mak xbg,,,sume xbg,,lau nk juga cukup ke sek teknik..sebab satu saja alasan dia,,xda cuti..cuti ikut pejabt...lau cikgu sek,,ikut time sekolah cuma cuti je kadang2 ada tuisyen,,yela bdk2 nk exam....

ntah la,,kdg2 jadi blur...

insyaallah aku akan cuba menjadi guru yang terbaek buat anak bangsa...

SELAMAT HARI GURU

16 Mei...HAPPY TEACHERS DAY

salam....
16 Mei 2011
Hari Guru buat semua guru-guru di Malaysia.

tqvm buat cikgu2 aku yg bersungguh2 untuk mendidik aku iaitu start dr Tadika,,GURU2 di 
SEKOLAH KEBANGSAAN SIPUTEH
SEK,MEN.KEB.PULAU NYIOR..
sehingga aku menjadi insan yang berguna..
tidak lupa juga buat pensyarah2 ku di 
POLITEKNIK MERLIMAU, MELAKA.
dan 
pensyarah2  di
UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
yang mendidik aku untuk menjadi seorang 
PENDIDIK UNTUK MENDIDIK ANAK BANGSA..
TQVM ATAS ILMU YG DIBERI,,,

NOW,,AKU MENJADI GURU PRAKTIKAL
DI 
SMK TUNKU AMPUAN DURAH
( STAD)

INSYAALLAH AKU AKAN CUBA MENJADI SEORG GURU YANG BAIK,,DEDIKASI UNTUK MENDIDIK ANAK BANGSA..

TQVM GURU2 KU..
JASAMU DIKENANG SEHINGGA AKHIR HAYAT..

" GURU PENJANA TRANFORMASI NEGARA"