Sunday, November 25, 2012

lama x updet

salam,,lama nya xsinggah / updet blog nie,,,,,insyaallah cuti ni leh la updet2 tulis2 tuk ilangkan bosan kt blog nie,,,byk benda nk share,,ada cita sedih,suka mcm2 la,,hihi,,,

mcm xpercaya juga dah 5 bln aku bergelar seorang pendidik,,,kan,,,byk dugaan yg dihadapi sblm menjadi pendidik,,nt kita sharing...

ramai juga yg dah tegur kenapa kurus,,,waaaaaaaaaaaaaa,,,,,i like,,hihi....muka dh ok,,nt sume tu kita share..

cita sedih , peristiwa xkan diilupakan..even 10thn,6 thn n 2 thn lps xkan ku lupa,,,semasa arwah adik meninggal,arwah tok n peristiw xcident dulu......

hihi,jgn x caya aku penah jd peniaga kek kt pasar mlm,,saya xmalu,,sbb itu rezki yg halal...

tunggu la,,,mcm2 lg,,,,,rindunya nk updet

Monday, September 3, 2012

15 Dec 2006.part 1


Tup2 nk cita blk erk kejadian nie,mmg dah lama tp xmungkin aku lupakan smpi bebila,,,parut pun masih ada,,xmungkin,,bila ngat mcm xpercaya,,umpama mati hidup kembali….aku bersyukur kepada Mu YA ALLAh..
Aku masih ingat lg cne,,kejadian tu,,sungguh aku xtipu,hanya aku yg tau..org lain mmg blh berckap tp aku yg melaluinya..masih segasr di ingatan ku,,
Pada minggu itu,,ntah la nk ckp pun susah,,yela benda dah nk jadi,, Dia yg menentukan,,pd minggu tu,,,aku syif mlm,,,abah suh drive tp aku xmau,,aku nk drive abah x bg,,mungkin itu petanda sesuatu nk jd,,,nk dijadikan cerita,,minggu tu aku keja mlm,,aku drive ke tmpt keja,,tp mlm tu abah nk hantar tp aku berkeras nk drive g keja,,so mlm tu aku drive la,,syif kul 11pm -7 am..aku bg alas an xpela sok city point ada wat jual harga murah pg2,,aku nk bli baragn skit yela dah n raya haji time tu…xpela..
Nk dijadikan aku xtau cne leh jd,,,aku nmpk mcm benda melintas aku cuba elak,tp aku terlanggar kun yg oren putih tu,,,lps tu aku xtau apa jadi,,benda melintas tux tau apa,khayalan aku atau sesuatu benda lain,,aku xpasti,,xtahu,,,
Tp bila aku sedar,ada uncle cina tu ckp ,,adik ckp amik wallet,,terus kita ke hospital,,masa tu aku xtau nk ckp cne,,betapa sakitnya dada aku,,aku menangis xpyh ckp la,,,aku sempat minta unvcle tu kol abah,,aku sempat bg no fon,aku dgr uncle ut kola bah ckp aku xcidnet dan otw ke hospital jitra,,,,,,,,mmg sakit sgt,,aku xtau nk ckp cne,,masa tux tau mcm2 aku terbayang..

nk g kelas nt saya smbg blk,,,,,,

Sunday, July 15, 2012

nasi kerabu


Nasi kerabu @yati ayam percik
Hihi,,saya pun xtau,,,dulu mmg xsuka la nsi kerabu nie,,yela bkn apa sbb ada daun,,aku xsuka sayur,,tu la aku,,lau mkn sayur pun aku mesti tgk dulu sayur yg mana,,hihi,,teruk sungguh..aduh,,,start msuk upm la aku mkn nasi kerabu,,tu pun dh dkt sem bpa dah,,lau x jgn arap la aku nk mkn,,,teruk kan aku,,aku mmg xmkn sayur,,lau mkn sayur pun aku pilih2 cukup,,teruk sungguh,,haha,
Nk jadi cerita,,ari tu kami p bangi apa lg,,saly ckp jom la mkn kt yati ayam percik,,ish best ka??tp yg aku tau yati ayam percik kt Kelantan mmg sedap..xpa kita try dulu,,,ish2,,,cne tu???try la,,,try2 mkn wow sedap,,
Lps tu apa lg,,bila p bli barang kt yummy mesti p mkn kt yati aym percik,,,mmg terbaek la,,mmg xpyh pikiq lagi tmpt mkn lau p yummy..mesti kt yati ayam percik,tp bangi mmg syurga makanan la,,hihihi,,,kt bangi mmg byk tmpt mkn,,pilih sj,,,,
Lau nk mkn kelatan aku suggest p kt yati ayam percik,,,
smpi skunk la ke bangi port mkn mesti yati ayam percik,,,serius mmg sedap

Tuesday, July 10, 2012

yeay dh konvo,..huhu



Saya dh dpt ijazah,,makaceh,,,penat lelah 4thn dah terbayar,,,hurral

Tuesday, May 29, 2012

Jamu Mandara

salam..kali ni saya nk cita ttg jamu mandara..thanks kak ja kerana tlh perkenalkan dkt atun JM ni,,i like,mcm lawak pun ada,,kak ja jual JM atun Jual PECAN dgn MAC..mcm sistem barter kan kita,,,jom kita tgk khasiatnya,,,JM ni ada 2..JM 1 dan JM 2

 
 Jamu Mandara 2:
Digunakan secara traditional untuk
• Mengurangkan berat badan
• Membuang angin
• Membantu penghadaman
• Melegakan sembelit yang ringan
(Sesuai untuk kegunaan lelaki & wanita)

 ..kak ja dh byk kali peringat kat aku,atun mana testi,,,ni la testi aku,,malu la

Testimoni dari Amani Ramlee atau nama glamer atun...

tq atun suka jamu mandara..xkan berpaling lg..tqvm kak Ja..1st atun try masa pertengahan bln nov, padahal masa tu kita bru kenal..sbb mac Kita bertemu..1st atun try jm1,, alhamdulillah best sgt..badan jd ringan Dan xletih sgt..Dah habis sebotol..atun try jm2 lak sbb badan Dah makin gila2 naik asanya..catat sejarah kembali..berat atun naik smpi 64kg yela duk Umh Sj xde keja..keja mkan kek sj..yela lau xmkn hari2 amik bau..org mkn sebulan atun mkn ikut suka hati sj sebotol tu..pastu pertengahan bln mac atun jpa kak Ja tuk mik lg sebotol jm2 yela Dah nk bis..suka sgt suar dh muat xpyh nk sesak nafas lg bila pakai..then yg terkejut kak Ja ckp weh Dah kurus Ada shape blk..yeay suka.dlm minggu ni mmg terasa suar Dah longgar..n badan mmg ringan sj..finally bju kebaya dgn kurung modem da blh pakai kembali..pasal berat turun Jgn Ty sbb xpenah timbg blk..last timbg masa wat medical check up dulu sj..pastu bru2 ni Ada upload gmbr the latest kt fb..member komen.. Mak Cik ko Dah kurus..hah,, yela masa jpa kt wedding dia gila2 tembam.. kak Ja...I luv jamu mandara...
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=327763120622386&set=a.258215527577146.62342.100001661031604&type=3

jom updet

yeay
jom updet 
byknya story
sabar
slow2

Tuesday, April 24, 2012

jom updet...........................

salam,,ya allah terlalu lama x updet belog,,hihi,,ntah la nk kata bz,,aku pun xtau la,,hihih,,tup2, buka lak tgk la mcm mana,,wow sume terbaru,,ni yg best nk updet,,asa nyg ni lg senang la,,last updet pun bln januari,,haha,,nmpk sgt kan............................
latest pic,,hihihi,,tunjuk sikit muka yerla dah lama x updet kan

Thursday, January 12, 2012

red velvet

salam,,hari ni bosan xde watapa pun,,cne nie,,tup2 lapaq la plak tgk red velvet nie,,cne nie,,xpala,,yg penting check bahan dulu,,yeay ada,,so apa lg,,mula la operasi wat rv,,,hihi,,so nt leh la wat bekal p kl nt,,nt leh la bg dkt sesape kan kt sana,,ok gak,,sume dpt,,,hihi,,tup2 wat 24 biji,,byk juga tu,,hihi,,blh la bw p kl nt,,,
ni la masalah lau lapaq leh wat,,aduh lg bertambah2 bam bam la aku nie,,aduh sbaar je la,,xpe nk kawen kita p diet na,,cewah,,bila tu nk kawen,,hahaha,,aduh,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,insyaallah ada jodoh x kemana kan,tul x,,

ish,,bila bab masuk bab kawen ( terbayang2 sat),,bes ni bila tulis bab kawen,,cne persiapan,,mcm2 la,,,ish2,,,nie dah melalut dah nie,,,xpa nt kita story na,,,,,,,,,,,,,,,,best juga kan,,nk yg mcm mana,,alamak,,cukup ke duit nanti nk wat mcm tu,,hihih,,perasan la sat blh x,,,,xpa,,org2 kta biaq ada angan2 kot2 nt menjadi,,,,,
jd kena kumpul duit la,,nk wat mcm tu kan,,kahwen sekali sj,,btoi x,,,so lau blh nk wat mcm tu la,,nt la kta story,,,nk packing macaron,,nk pos

Tuesday, January 10, 2012

bila dah mood ajin...

salam..hihi,,mesti org pikiq mesti aku gila kek kan,,yup mmg aku gila kek,,esp dah tau pasal kek2 ala2 sr tu,,lg la,,,tambah2 lak kek febret aku,,,hihi,,kali aku tukr lak,,,mesti org pelik tgk kek yg purple tu kan,,sume org dah takut tgk kek tu,,hihi,,tersilap step sbnrnya,,,hahaha,,hentam sj la kan..ok meh aku nk stroy kek2 aku tu..
yg ada karamel tu pecan butterscoth,,,wow,, ilike it,,
pastu yg ada mcm kuning2 tu aku bg nama cheezy durian cake
yg purple tu : bluebery xdak nama sbb kek tu ku hentam sj,,dah benda ada apa lg aku pun terror la kan,,try n error pasal kek tu,,alhamdulillah sume org kata sedap,,jd lps ni leh wat btk bru la supaya org xtakut lg,,hihiih...
nk mkn sepotong sj tp tu la kan,,hihi,,xpa2 rezki org nt,,,,

Bisnes card..



Bisnes card..
Hihi,,sian kat aku kan,,thn ni thn ketiga aku wat bisnes kek,,haha,,thn 2012 bru aku wat bisnes kek yg btul2…b4 ni blh kata utk wat syarat sj,,,so yg nie mmg tuk professional skit la org kata,,,tul x,,,tgk la biz kad aku,,hihi,,,thanks kak onie,,amani suka sgt dgn design kak onie,,caya la…mmg cantik,,aku cukup blur bila kak onie ty kad yg mcm mana,,haha sudah,,kebetulan kak onie ada post gable box,,haha,,apa lg kak onie,,warna ni la,,,tup2 mlm tu kak onie post,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,cantik tq

Saya sudah 26thn…


Saya sudah 26thn…
Thn 2011,,alamak dh lepas angka 25thn,,haha,,mcm xcaya pun ada,,tp aku x celebrate kt mana2,,,kalut skit,,yela time bufday aku,time cuti sek,,so xpyh mimpi la nk wat apapun,,mesti aku bz kt dapur,,dgn oder((( ceh mcm oder byk sgt)))hihi..poyo je kan..
Nk dijadikan cerita,,yup mmg byk pun kenduri,,so apa lg aku tepon sepupu aku,,mintsa dia belikan kek,,yeay kek apa lg lau bkn kek choc indulgence secret recipe,,mmg febret aku tu,,hihi,,kek dah bli,,tp mkan xramai pun,,xpa la,,,seminggu juga aku nk biskan kek nie
Thn depan dah 27 cne..