Monday, February 11, 2013

Carrot Cake...Aida Gadis Melayu...


Salam....sbnrnya dah lama nk updet tp xupdet2 pun,,tp tonite akhirnya updet juga,,,
nk mula cne pun xtau,,adoi,,bab2 nk karang ayat mmg failed la skit,,,

spt biasa hari kamis biasanya aku akan baking sbb ada oder,,,pastu kebetulan dlm minggu tersebut nk ke kl,,selalunya ke kl byk attend kelas kek la,,hihi,,kali ni attend kelas kek in jar kt my febret class la..kt mysugarclass @ saujana utama sg buluh,,. kelas tu hari sabtu,,,hihi,,,baking..baking ada carrot cake extra,,alamak??xpe2 dont worry masa tu bru teringat nk ke MCM factory..kedai Citraida... REZKI AIDA carrot cake tersbt...hihi... ngatkan smpi terus nk shoping kt MCM tp xsanggup la meredah jammed sbb time org blk keja,,so terus je blk Puchong..

Sabtu ,,attend kelas cake in jar,,cewah plan nk terus ke Jln Tar,, tp adoi bila pikir pasar mlm nt nk parking la apa lg,,so xpergi la,,, xpe2 ahad tu bru pergi sblm blk perak,,hihi,,tgh hari tu gerak blk terus ke Jln Tar,,lgpn mmg nk cari tudung dgn kain telekung skali,,1st time juga pergi MCM,,,

Smpi kt MCM ,,staf Aida je yg ada,, KAK SITI,,sgt2 peramah,,,so,kek tu kirim dkt kak siti je,,,punya la lama gak kt MCM,,mmg rambang mata,,ni la mslh yg selalu terjadi kt aku lau nk bli brg cukup susah nk pilih,,sbb tu skunk tudung mmg bli online je,sng,,hihi,,,alamak dh tercampur tudung la,,kek la,,sabar sj amani oiii,,,yup hari tu Aida xdtg kedai,no problem,,hihi,,sbb dah tau,,b4 this aku dh pm dgn aida..hihi..so ku kirimkan je dkt kak siti..inilah yg dikirmkan,,kbtulan g kelas kek in jar pun dpt byk,,,so bg serba satu dkt aida,tu pun msih byk lg,,dah siap agih2kan .. Ni la kek2 nya..

Carrot cake with cream cheese
cake in jar
.....
hazel dazel
red velvet 
rainbow 
duo cheese
..........

Ya ampunnn sedap bangat kek ni...thnks Amani Ramlee....luv u!!;D
— with Amani Ramlee. copy from aida nyer fb..


Aida Gadis Melayu:oooooooo.....yg tu pun sgttt sedapppp...nk upload dlm fb ni gmb kek....hihi
Amani Ramlee: salam dear,,hihih,,of coz la citraida my fav,,hihih..hihi,,besa je aida,,my fav cake gak tu..yg cake in jar to the latest cake sbnrnya..amani suka hazel dazel dgn duo cheese,,hihi,,,

Gmbr kt ats tu Aida upload dlm Fb,,


ni gmbr yg aida uploadkan dkt Aida nyer Fb..
so sweet....

Yummi...my 4vrite carrot cake!!!thnks amani
— with Amani Ramlee.

antara komen2 Aida..

  amaniii..kek sedappppp sgt....my 4vrite carrot cake!!!!!sebijik rase kek secret recipe!!!..
..alamak sebijik mcm SR,,hihi,,,alhamdulillah,,,sangat2 teharu,,,,

Lama juga xp kl,,tdg mmg wajib je bli,,online je,,hihi..tp cuti sek hari tu p kl juga tp kejap aja,,sbb my bff kawen,,,baking carrot cake sbb nk ada oder ke kl,dr angah,kek2 travel dh biasa,,paling menakutkan bw kek ke jb,,dgn nek bus lak tu,,tp alhamdulillah selmat juga... 
kali ni bonet keta penuh dgn kek,,kek kawen ida,,carrot cake dgn marble cheese cake dr angah,,duo cheese,,hihi,perkara biasa bg ku..so brg ada lebih kali ni mood ajin baking carrot cake,lgpn sbb my febret cake,,tp dpt mkn 1 slice pun ckup la,,ada extra,,so dah alang2 nk ke MCM kasi Aida la..hihi..sbb mmg baking 3 biji,,hihi,,mood ajin time tu,,lgpn stok ada,,

pg sblm blk pergi jln tar dulu sbb nk cari bju melayu azri,,,saya,,spt biasa ke MCM,,lgpn time tu tgh aim tdg bawal 2d,,hihi,,terkejtu kak Siti,,1st customer hari tu,,hih,,tp xleh lama2 sbb nk blk kedah,,,kek tinggalkan dkt kak siti,,kali ni dgn crepe,,,biasanya masa tu durian crepe tgh mengamuk..ada extra...kali ni carrot cake special skit dr yg 1st,,

SUPER MOIST CARROT CAKE,, yg nie lg moist dr yg 1st,,
Super moist carrot cake with cream cheese 
yg ats tu bkn carrot yg diparut tau,,yg tu hawaian coconut,,,

 Aida Gadis Melayu :Amaniiii...sgttt sedapppp crepe!!!!!!!!!kek as usualllllllll sgttttt sedapppppp!!!! Alaaa..x smpat nk jmp.....bilee la dpt jmp amani...;D..take care dear

ala xpe next time kita jpa,,dont worry,,,,,,,,i luv citraida,,,,

Mata dh ngantuk,, jpa di next entry...me with my collection by Citraida....serius ckp sya suka dgn material fabrik dr Citraida,,sgt2 puas hti,,alamak ,,jpa di next entry la..

Good Nite..





No comments:

Post a Comment