Thursday, February 14, 2013

Suka Duka Dpt Result Posting


Salam,,,
tgk2 gmbr dlm hp,,terjumpa la gmbr2 ni,pic2 yg penah di post kt fb,,sbb geram punya pasal,,,ntah la,,sabar jela..time nie aku tgh jadi guru interim..hihi..

Ok,,xngat la plak bila tarikh leh check,,masa interview pun tgh interim juga…hihi..aku interview spp masa awal feb..keputusan xsilap pertengahan bln mac la…leh check ikut kos,,so aku kos srt,,,upm only xsilap,,hanya 110 student sj ( sory lau silap)…nk dijadikan cita,,ni la yg kuar,,sapa xtakut,,xterkejut biar betul…mmg xleh nk ckp cne la time tu,,ok kol spp..staf dia ckp line tgh bz kot,,nt kami check blk then call cik,,ok fine,,dah la nk dpt ckp dgn staff pun sabar jela,,mak aii,,xpe kita fhm tgh bz kot,,orait..bila ptg tu x kol,,ok fine,,try la call mayb lupa kot,,staf tu ckp maaf cik kami upload separuh2,,sabaq jela,tp yg xleh tahan sume cosmet aku dah tau,,sume BERJAYA…AKU????...sape yg xisau,,,lau gagal confirm dia gtau..ok fine…mayb line bz kot..tp time tu bkn sume kos yg leh check..hanya beberapa kos sj,,adoi sabar jela,,pastu aku mmg pasrah,,lantakla…da rezki ada la,,smpi mcm tu skali,,

Ok,,lps tu seminggu lps tu aku try kol blk,,kali ni mmg sabar jela,,xpasal2 kena marah dgn kerani tu,,salah aku xmik nama staf yg berckp…pg tu aku kol,,ckp cik blh bersabar x,,kami tgh updet separuh2,,separuh,,ya allah mmg bengang time tu,,masalah nya dh seminggu,,berapa org sj yg jd mcm tu,,junior aku kol pun dh tau result .tp AKU????pastu ptg tu ada taklimat kt PPD KULIM ttg smbg kontrak interim..so p la,,habis awal dlm kul 3.30 kot,,aku try kol,,jwpn yg sama…blh x cik bersabar,line tgh problem,,kami updet separuh2,,xpasal3 nk marah lak,,tau la time tu nk blk,tp ingat blk lmbt lg,,,,akhirnya aku mmg pasrah,,,mmg sakit hati btul dpt tau,,dahla dpt jwpn mcm tue,,mmg aku pasrah sj,,

 
 ini lah yg saya dpt bila check,,bila call sama,,,mmg pasrah time nie,,,


Lama lps tu,,aku dpt kol dr mek pah,,dak pj,,upanya kes kami sama,,lg xleh terima,,,dak pj lg bapa kerat sj,,23 org xsilap nk banding dgn aku yg 110 kerat nie,,sabaq jela,,,,mana xcuak kami,,sume dah tau result.. so aku pasrah,,member cosmet minta aku check ikut ic yg silap dulu,,tp mana nk ingat,,sbb masa tue JPN kol tuk pastikan ic,,yup 4 digti blkg silap yg len sama,,,tp time tu mmg xngat,,bila kol spp jwpn yg sama dr staff...

Pastu smpi satu masa tu,ziana my cosmet ty ttg result,,,nk tau x,aku tau result tu lps sebulan lbh dr my cosmet,,bayangkan lps sebulan bru dpt tau,,tu pun 2 week b4 lapor diri,,mana x gila,,,mmg kalut juga la time..ziana yg bg contact number pegawai spp..dia yg byk inform..pastu xckp byk blk sek trus call,,tp time tu peg tu xdetp ptg tu juga aku kol..yup dpt ckp senfiri dgn pegawai tu..upanya btul no ic salah...dia pun pelik dia ckp kenapa skunk bru nk kol sdgkan dah lama result kuar,,ya allah sakitnya hati,,setiap hari aku kol asyik dpt jwpn yg sama cne,,,smpi xmau mik tau lasung la,,aku siap gtau lg apa yg kerani tu ckp,,biarla nk marah2 la,,dah mmg betul.. ni la result..

terang2an no ic aku salah,,btul la masa JPN call dulu..no akhir sekali yg salah,,tgk la aku check result dgn no ic yg salah,,,mmg sabar sj,,,jwpn yg diberi dr pegawai tersebut,,kami hanya copy n paste sj maklumat dr upm...mmg btul la sbb aku jarang menggunakan BINTI sedangkan dlm IC terang-terang ada BINTI..mmg pelik kan,,kenapa xcheck balik,,xtau la nk ckp apa,,bkn nk komplain tp mmg hakikatnya,,,kenapa nk copy n paste sj,,sedangkan masa interview SPP mmg dah isi borang n siap ada salinan IC lg dan segala2nya,,tp kenapa blh jd mcm nie,,ok fine aku leh time lg,,tp hal mek pah lg xlogik,,kes yg sama.. no IC salah,,lg x logik,,, mekpah thn 1986 leh jd 1996,,bygkan time tu bru form 4 lau nk ikut,,mmg xlogik btul,,xkan student f4 dah jd cikgu,,,upsr dah mik degree,,sgt2 xlogik...nmpk sgt x alert,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dah habis satu bab,,ok 2 week or 1 week before leh check penempatan.. inilah keputusannya

PERAK...................
Perak Im coming...tp xpe la perak dkt je tgh2,,kl dgn kedah,,haha,,sudah

23hb MEI 2012,,tarikh lapor diri,,bermula la aku sbg seorg GURU...SEK MEN KEB DATO HJ MOHD TAIB, CHEMOR....23/5/12,,,,p taklimat dulu kt MH Hotel...ptg tu lapor diri dkt sek..
 
 bermula nya kerjaya aku sbg seorang GURU..
CIKGU AMANI....
MULA2 JANGGAL JUGA TP BIASAKAN DIRI,,KEKADANG TERSASUL JUGA SBB BKN SUME PANGGIL AMANI,,AKU LBH DIKENALI DGN ATUN @ WARDATUL SHJ..
LGPN KT SMK DHMT X- INTERIM BERNAMA AMANI JUGA..SO AKU KEKALKAN JE AMANI,,SNG CITA,,

OK,,GOOD NITE..

NEXT ENTRY MAYB TTG DUNIA BAKING OR MASA INTERVIEW & UJIAN MEDSI..

ASSALAMUALAIKUM,,,,
SELAMAT MLM

No comments:

Post a Comment